DJz.dk DanceChart.dk Udstyrsforhandlere Forum Marked Lej en DJ på DJroom.dkDJ Encore & Engelina

Vi mødte DJ Encore & sangerinden Engelina en eftermiddag på Universal Music i København. De har netop sendt albummet ”Intuition” på gaden, og det indeholder selvfølgelig storhittet fra BigBrother ”I see right through to you”, og den seneste single ”W

Skrevet af Kenneth Petersen den 28/09-2001 kl. 00:00


Vi lagde stille ud med at spørge dem om hvorledes, det hele var begyndt.

Andreas Hemmeth alias DJ Encore og Engelina mødte hinanden for omkring 1½ år siden gennem en fælles bekendt, som syntes, at de to skulle prøve at arbejde sammen om musikken.

Det var ikke noget nyt for Engelina, der allerede havde skrevet musik sammen med en jazz-pianist, og Andreas der kommer fra et hjem, hvor familien altid har været samlet foran flyglet.

Spiren af deres samarbejde blev til nummeret ”Hurt”, der aldrig er blevet udgivet, men siden da er det gået slag i slag.

Det store gennembrud kom med sidste års tema til TV-Programmet Big Brother, der vises på TV-Danmark. Chancen opstod mere eller mindre ved en tilfældighed, og heldigvis greb de den.

Andreas fortæller, 'Vi havde arbejdet lidt på et trance nummer, da TV-Danmark pludselig en dag ringede mig op, og spurgte om jeg kunne lave et tema til dem. Det var fedt, for vi var jo allerede i gang med at arbejde på et godt nummer.' Resultatet blev en massiv landeplage med nummeret 'I see Right trough to you'.

– Vokalerne på nummeret kommer fra Engelina, men hvordan kom hun på dem?
'Kender I det, hvor man ikke kan få et nummer ud af hovedet igen? Altså melodien bliver bare ved med at være der. Sådan havde jeg det med 'I see right through to you', siger Angelina.
'Melodien kørte bare rundt i hovedet på mig, og pludselig havde jeg fundet på teksten, så jeg kunne lægge vokal på temaet.'

Det færdige tema blev så sendt ind til Big Brother redaktionen uden at tænke så meget på, hvor store chancerne for et hit var. Andreas forsætter 'Jeg var lige taget på skiferie i Frankrig, og der begyndte min telefon at ringe uafbrudt med nyheder til mig. Da jeg kom hjem, så lå der ikke mindre end fire tilbud fra forskellige pladeselskaber, hvor det blev Universal, vi valgte.'

- Regner I med, at ”Intuition” vil blive en lige så stor succes, som jeres første single udspil? 'Over hovedet ikke', svarer Andreas. 'Vi havde slet ikke regnet med, at vores single ville gå hen og blive et så stort hit, som den gjorde.'
'Vi håber selvfølgelig, at radio staionerne og ikke mindst de mange discjockey's vil tage albummet og de kommende single udspil til sig, - det ville være fedt', siger Engelina.

Deres plade er også blevet udsendt i USA, og vi spurgte, hvorledes det er, at blive udgivet internationalt?
Andreas og Engelina fortalte at, de har siddet og holdt øje med Airplay Charten i Chicago, og set hvordan kunstnere fra den ene uge kan ligge på top 20, og ugen efter nr. 1.
'Det er sommetider helt vildt, og det kommer som et stort chok for mange musikere', forklarer Andreas.

- Hvad er jeres holding omkring MP3 og lignende? Man kunne jo hente jeres nye single som mp3 inden, at den kom på markedet. 'Ja, det er lidt svært at forholde sig til', siger Engelina. 'Men på den anden måde smigrer det os lidt, at folk gider bruge tid på, at hente lige netop vores musik. På den anden side er det økonomisk skadende for både os selv, og hele musikbrachen, at internettet bliver brugt til sådanne ulovligheder', kommer det fra Andreas. 'Man snyder ganske enkelt kunstneren bag nummeret, hver gang man henter en sang gratis ned fra nettet. Det er spændende at følge udviklingen omkring internettet, og vi håber, at man en dag når frem til en god løsning på problemet – både for kunstnerne/selskabet og forbrugeren', siger Andreas.

'Vi laver musikken, fordi vi elsker det, og det er en enorm speciel oplevelse, at høre sine egne numre på diskotekerne' siger Engelina.

- Er I så store stjerner nu, og at I bliver kørt rundt i limousine?
'Nej', griner Andreas - Der er faktisk ikke sket det helt store i mit privatliv, selvom vi har lavet et stort hit. Jeg har da prøvet at blive stoppet i bussen af folk, der ville have min autograf, men hvorfor de vil have den, det har jeg egentligt ikke forstået endnu. Jeg er jo ikke mere anderledes, end fra dengang jeg ikke var så kendt. Det er nok noget, jeg lige skal vende mig til.'

Inspirationen til deres sange og musik, finder de to i hinanden. Forstået på den måde, at de ligesom udfordrer hinanden til at lave musik. Andreas fortæller, at deres arbejde foregår på den måde, at Engelina kan komme med et brudstykke til en sang, og så finder han på noget musik, der passer til netop det, - og så bygger de videre på numrene derfra.

Bag ved sangen 'Walking In The Sky' ligger der dog en lille historie. 'Vi havde lige været i London for at indspille noget af vores musik, og da vi på vej hjem i flyveren sad og kiggede ud af vinduet, så vi solnedgangen ramme skyerne', siger Engelina. 'Det lignede et stort blødt vattæppe, som man bare gerne ville løbe rundt på' fortæller Andreas - Det var så her ideen til ”Walking on the sky” blev til.

Fra den 1. oktober tager DJ Encore & Engelina på en 6 uger lang tour i Danmark, inden de skal videre og promovere deres album i udlandet. Det er en tur, de begge to glæder sig meget til, og de håber selvfølglig den går godt og folk vil tage godt imod deres nye show.

DJz.dk takker for interviewet, og ønsker held og lykke med albummet 'Intuition'. Det kan købes i forretningerne landet over fra d.1 oktober.

 

  Tilbage til Interviews
  Del denne side med vennerne på facebook

Der er ikke skrevet nogle kommentarer til denne artikel

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar

Har du ikke en profil kan du oprette dig herfra.

HOSTED VED FAIRWEB APS

LINK TIL OS

REGLER OG BETINGELSER

F.A.Q.

CREW

EKSTRANET

KONTAKT

ANNONCÉR